Aquest article està dedicat a Grzesiek de HejDom. Va ser el primer a donar llum a alguna cosa com ONT a Orange, que finalment em va fer escriure aquesta guia amb un gran somriure. Després de dos anys de lluita i nervis, per fi puc dir: Internet funciona per a mi!

Per entendre més aquest tutorial, he de donar una mica de llum sobre la meva situació actual. Tinc un apartament en un edifici nou, que actualment té una tendència molt interessant. El meu desenvolupador i la indústria en general van decidir crear una caixa de router dedicada. Gran iniciativa, oi? Aparentment sí, però la caixa és metàl·lica ... Com a resultat, tenim una gàbia Faraday i la qualitat de la xarxa és lleugerament pobra.

ONT a Orange, oh és Orange

El meu amor per Orange és ... dur. D’una banda, he estat el seu fidel client durant 7 o 8 anys. D’altra banda, ja envio targetes de Nadal al departament de queixes, perquè estic amb tothom per vosaltres. El mateix Orange, i més exactament Funbox 3.0, va aterrar a la meva meravellosa gàbia, i em vaig quedar amb la mà proverbial ... ja saps on.

ONT a Orange

Durant aquests dos anys vaig poder tractar amb dos amplificadors de senyal, però com que vaig fer un lloc al Ministeri d’Interior a la cantonada, que és un triangle de les Bermudes d’abast, aquesta solució ja no era suficient. A més, quan vaig engegar el televisor des d’Orange, la pantalla em saludava amb més freqüència: "No hi ha accés al canal". Vaig agafar-lo, vaig agafar el receptor i vaig decidir canviar el meu destí. És hora de solucionar Internet!

ONT a Orange

Què és ONT a Orange? És un grial daurat. Una funció oculta que cap tècnic no us pot explicar. De debò, només és un dispositiu que converteix la llum en coure (un alquimista del segle XXI). Com a regla general, quan Orange llança Internet per a vosaltres, no ofereix aquest dispositiu perquè no és necessari. No obstant això, quan resulti que el necessiteu, haureu de pagar 21 PLN addicionals. A la primera configuració, aquest preu no està disponible, de manera que si teniu previst triar un operador, us aconsello que pregunteu per endavant si teniu una bona gàbia per al router.

Senyors, els muntadors van aparèixer el segon dia, cosa que em va sorprendre molt positivament. La conversa va ser senzilla:

  1. Instal·lador: Hola, què passa?
  2. Ariel: Internet no funciona: vull un ONT
  3. Instal·lador: d’acord, d’acord: primer comprovarem què passa.
  4. Ariel: La televisió no funciona, vull una ONT
  5. Instal·lador: el televisor no funciona perquè heu connectat el cable d'Internet a la vostra Playstation i el cable de l'amplificador va al televisor.
  6. Ariel: Fem això. El Senyor no li diu res a la meva dona i encara vull ONT.
  7. Instal·lador: està bé, estem treballant.

La instal·lació de l’ONT va trigar potser mitja hora. Mentrestant, els muntadors es van sorprendre lleugerament quan el meu pany intel·ligent els va tancar la porta per si sol ... Després d’inserir l’ONT a la caixa, és a dir, el dispositiu al qual connectem la fibra òptica per un costat i el cable de coure encès l'altre, podríem moure el router a un lloc més convenient.

El router ha aterrat

L’encaminador va aterrar a la sala d’estar, al costat del decodificador del televisor. La qualitat de la xarxa ha saltat dràsticament. Vaig utilitzar els meus dos repetidors WiFi i, al cap d’uns minuts, tenia la cobertura de xarxa completa de 2.4 GHz i 5 GHz a tot l’apartament. El dia anterior, a les cinc del dormitori, podia somiar.

ONT a Orange

Tota l'acció va durar aproximadament una hora i em va costar 150 zlotys. Efecte? Exactament el que vaig demanar ... Per descomptat, tinc previst substituir el meu router aviat, però finalment té sentit. Així que si teniu problemes amb Internet a Orange, espero que aquest article us ajudi a solucionar-los. És molt fàcil i ràpid i, si ho feu de seguida, fins i tot és gratuït 😉


Completament boig per intel·ligent. Si apareix alguna cosa nova, s’ha de lliurar i provar. Li agraden les solucions que funcionen i odia els gadgets inútils. El seu somni és construir el millor portal intel·ligent a Polònia (i més tard al món i a Mart el 2025).

Grup polonès Smart Home de SmartMe

Grup polonès Xiaomi de SmartMe

Promocions SmartMe

Publicacions relacionades