Des de fa molt de temps se sap que les persones amb passions inusuals són percebudes de manera diferent per la família, els éssers estimats i la societat. Al cap i a la fi, se sap que les aficions més interessants són: "viatja petit i gran", "música" (escoltar, per descomptat, perquè per tocar alguna cosa cal moure el cul) i Netflix i calma (sí que em tens, jo faig servir un tinder). La veritat? Avui us presentaré les meves observacions sobre la reacció a la meva "passió intel·ligent". Els meus parents ho accepten? Ho descobrireu en aquesta columna.

Hi ha una cosa que has de saber de mi al principi. M'encanten les pel·lícules de Marvel. Iron Man és un dels meus herois preferits. Sempre he vist Tony Stark col·laborar amb Jarvis amb "ulls de vidre". Així va néixer la meva intel·ligent passió. No m'agrada avorrir-me, cosa que vol dir que intento buscar moltes activitats interessants. Va començar per tocar la guitarra i els terraris. ventriloquisme, il·lusió i "vida de circ". Podeu dir que els meus éssers estimats saben què esperar de mi. Què passa amb les persones que acabo de conèixer? La majoria reacciona de la mateixa manera. Primer és plena curiositat i després un retorn a la realitat. Què sembla amb una passió intel·ligent? Haig de reconèixer que és una mica diferent. Començaré la meva argumentació amb la meva família immediata i després passaré als meus amics (pel que fa a les persones que acabo de conèixer, en realitat no en parlo). Vaig començar la meva passió intel·ligent amb robots de neteja (primer volia comprar Roomba, però després vaig decidir-ho Viomi v2 Pro)

No té sentit

Quan vaig explicar als meus pares la idea de comprar aquest "invent", vaig saber que no tenia sentit, que neteja malament, que el pis és massa petit, que no pot suportar catifes. Va ser així fins que els pares van comprar aquest equipament com a regal. Va resultar que el robot no està gens malament. Es pot netejar millor i més a fons, anirà on no pugui arribar una aspiradora normal. Ara tota la família té aspiradores, des del meu Viomi v2 pro fins a Roborock i Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro. K.

Les properes persones són els meus amics més propers. Vaig sentir parlar d’ells que hi ha més problemes amb el desmuntatge d’un robot que no pas amb la neteja en si (sí, es tractava de robots amb un sistema que ara els segadors autònoms tenen, és a dir, els que estableixen els seus límits “al filferro”.) També vaig escoltar en el treball que el robot no es neteja a fons, fins i tot vaig escoltar algú les següents paraules: "M'agrada netejar-me" (salutacions a la meva companya!).

El meu següent dispositiu intel·ligent va ser altaveu de Google. Pel que fa als pares, no hi va haver problemes importants (el Google Home Mini és barat. Al cap i a la fi, és un altaveu). Entre els amics, la seva compra també va passar desapercebuda. Abans, ja utilitzava l’assistent de veu al telèfon, sobretot en aquell moment, conduïa un cotxe, de manera que no era una sorpresa. Els interruptors intel·ligents van ser el següent pas. Les reaccions van ser similars: "Per què tal cosa si podeu encendre la llum a mà, no per veu ...". Exactament. El meu objectiu és dissenyar el meu apartament de manera que no sigui visible que sigui una casa intel·ligent. Els llums encara es poden encendre manualment gràcies als interruptors tàctils Q-touch (podeu veure la ressenya tutaj).

Tot és invisible

A diferència de les bombetes intel·ligents i altres solucions similars. Si no m’ho haguessin explicat a la meva família i amics, ni tan sols haurien adonat que es tracta d’una casa intel·ligent. Un bon exemple és el meu amic universitari a qui vaig convidar a prendre un cafè. Exactament al final de la reunió, vaig mostrar el que pot fer el meu apartament. La seva reacció va ser inestimable. "Tinc por d'aquest apartament" - expressat amb un to lleugerament juganer. Exactament, però tothom està convençut de la casa intel·ligent?

No és suficient per introduir més (o alguna) solució d’aquest tipus, però poden notar els avantatges d’aquestes solucions. Els pares veuen els avantatges d’un aspirador i una càmera de vigilància. Els amics noten els positius, com ara el fet que puc controlar tota la casa des de qualsevol part del món i els estalvis que resulten, per exemple, a partir de configurar diversos tipus d’escenes. A la feina, comencen a interessar-se per l’assistent de Google (i tot va començar mostrant la funció meteorològica al telèfon).

Sovint també parlo amb els meus amics sobre els meus plans de desenvolupament de cases intel·ligents. Llavors veig l’interès. També poden assessorar sobre què afegir. Curiosament, els meus amics solen demanar consell sobre diversos dispositius que faciliten la vida. És una sensació agradable, però igual que amb qualsevol passió, cal adquirir algun tipus de coneixement per no caure al "mur".

Com va amb tu?

Passarà el mateix amb tu? Hi ha moltes possibilitats de fer-ho. Potser també difondreu la vostra passió als vostres amics. És possible que ho tingués més fàcil per les meves passions inusuals. No hi ha una resposta clara a això. Passi el que passi, recorda. La passió intel·ligent s’absorbeix completament. Sempre hi haurà alguna cosa que corregir o afegir. I els teus amics? Començaran a entendre la vostra afició si comenceu a explicar-los-ho i a introduir-los els avantatges. Aquesta és la clau per entendre.

I com van reaccionar els vostres familiars davant el fet que la vostra llar "visqui"? Compartiu els comentaris.


Paweł és una persona molt positiva que té més d’un secret 😉 Li encanta Google Home i tot el que es pot connectar amb ell. No té por d’expressar la seva opinió, i el seu objectiu és dissenyar una llar intel·ligent perquè no sigui visible. Es revisa amb satisfacció tant els productes com les càmeres Smart Home i, per exemple, els vehicles.

Grup polonès Smart Home de SmartMe

Grup polonès Xiaomi de SmartMe

Promocions SmartMe

Publicacions relacionades